Свободный раб

Вільний невільник


Вільному - воля! Неначе за вітром, -
скрізь по чужинах є рідного цвіту!
В кожнім куточку планети: зневірених
лиш українців, як маку розсіяно.
Заробітчан українських, як листя,
в місті чужім і в чужім передмісті!
Руки робочі потрібні усюди, -
нидіють вдома зневірені люди!
Нидіють нині та ходять світами, -
вдома вже зайві й чужі між панами.
Кличе АТО "душу й тіло віддати"
за непогану доволі зарплату.
Сталь вогнестрільна лоскоче долоні...
Може для когось останній сьогодні
день незавершений вічність забрала?
Землю окопами переорали...
Поле червоними всіяне маками,
щоб матері і дружини всі плакали.
Слава! - Лунає... А слави - замало, -
тяжко народові жити тут стало.
Нидіє нині та ходить світами,
вільний невільник, злидар між панами!

Жовтень 2020 р. 


Рецензии