Каменяр

Заважати не буду. Дивлюсь.
Каменяр оперує в роботі.
Не зубожена працею Русь.
Вічно в рУсі вона, в обороті.

Випробовує оберти – рух:
Кельма зброджує масу замісу.
Каменяр, не на дОтик, на слух
Відчуває непевне — по змісту.

Не для нього оплата і стаж
Побутують в меті за основу.
Він сьогодні кельмує метраж.
Завтра, вивершить новобудову.

І подумав я : праця не дар
Необхідність. Стихійна потреба.
Він митЕць. Від землі каменяр.
А душ в нього – зірка від Неба.


Рецензии