Нека моjа нада и ишчезне. Светланович Федосеjев

Сергеј Светланович Федосеjев
Нека моjа нада и ишчезне

Нека моја нада и ишчезне,
но, препознатљива боја косе
прекорно понавља слогове
мог реторичког питања.
Одговором, ти си ме сковала,
дрхтави глас, ланац руку.
О томе никоме рећи нећу,
Враже мили, без срца друже..

13:52   20.7.15

Љубав је непролазна.

превод на србски језик


Пусть надежда исчезнет скоро
Светланович Федосеев
http://stihi.ru/2015/07/28/3331

Пусть надежда исчезнет скоро,
но знакомый окрас волос
по слогам повторит c укором
риторический мой вопрос.
Ты сковала меня ответом,
дрожью голоса, цепью рук.
Никому не скажу об этом,
милый враг, бессердечный друг..

13:52   20.7.15

любовь никогда не проходит.


Фотографија: Веселинка Стојковић


Рецензии