Болезненный вопрос

Болюче питання

Велике моє серце вже заважає в грудях, -
немає йому спокою, відрадоньки нема.
Чому бувають підлі і дуже заздрі люди?
Чому надворі літо ще, а на душі зима?

Чому не плачуть верби, не стогнуть осокори,
а плаче моє серденько і стогне день у день?
чому в напрузі нерви, немов велике горе
до мене вже збирається й мене не обійде?

Стою собі над кручею. Штовхає вітер в груди,
а очі напилися вже моїх солоних сліз...
чому бувають підлі і дуже заздрі люди?
Пече мене питання це. Та хто ж тут відповість?

Серпень 2020 р.


Рецензии