Весняний Киев

І знов весна до Києва прийшла
В Дніпрових хвильках з півдня припливла
Бульвар Шевченка після сну ожив
Киянам щедро всю свою красу явив.

Он – телевежу видно крізь туман
А в інший бік поглянеш – там Майдан
І гірка Володимирська ще спить…
Великий Князь з хрестом на ній стоїть.

Від теплих променів міські каштани пробудились
Бруньки на них місцями вже з’явились
Хрещатик виринув зненацька вдалині
Тепер тут центр на Київській землі.

Потягся вгору ось Андріївський узвіз
Богдана кінь баский у даль ясну поніс
Ключ журавлиний над Подолом вже летить
Весни симфонія над Києвом звучить.

Печерські схили всюди зеленню покрились
На клумбах перші квіточки з’явились
Літак сріблястий від Борисполя піднявся
За мить коротку – над столицею промчався.

Сплять воїни – герої в парку Слави…
Своє життя вони за те віддали
Щоб зараз милуватись сходом сонця ми могли
Щоби каштани в Києві у травні пахли і цвіли.

І міст Патона видно звіддаля…
Красива й славна Київська  земля
Пишаємося тим, що маємо нагоду
Це бачити – і відчувати насолоду!


Рецензии