маме

Са нана,хьа елакъажар сона дегаг1озле я!
Са нана,хьо йоацаш ма юсийла укх дунен т1а со!
Хьо яьча денца даькъал ювцар,
Хьона ловца баккхар аз сихду.

Хьамсара нана,дагадоаг1а сона,
Марх1а ехкаш 1а сона хьехам баь:
Оамалца хилалахь,хьай сий ма дохкалахь,яхаш,
Со з1амига йолча хана денза кхеяь.

Тахана цхьа моллаг1а ди дац,Нана-
Хьо Дала кхелла иразе ди да!
Иразе яхийла хьо,дезало хьесташ,аьнна,
Аз хьона боаккхашбоа ловца ба.

Укх дунен халонаш ма могга яьйе,со хьожаргья,
Се бахьон хьона хало хургйоацаш,
Сай деррига вахар аз д1алургда.
Са хьамсара нана,дуне мел латта
Хьа мах баь со ерг ма яц!


Рецензии