У черепашки - втомлена спина

У черепашки – втомлена спина.
Давно уже втомилась черепашка.
Стоїть і терпить, не питає – нащо.
Лиш знає – треба, бо така – одна.

Три слоники у черепашки є.
На черепашці всі стоять – на спині.
Їм теж стояти треба безупинно –
їм доля відпочити не дає.

А вже на спинках слоників – Земля,
де люди сіють і збирають жито,
де у людей ростуть щасливі діти,
де робить перший крок нове маля.

І тут – де люди, й жито, й діточки –
і я: то – божий віл, то – божа пташка...
Люблю дітей, людей і черепашку,
яку годую віршиком з руки...


Рецензии