Маятник

Так чи інакше,
Сьогодні чи завтра,
Я місто своє збудую.
На пласі у ката,
Чи сидячи в башті,
Кістками його змалюю.

Почати хотів би
Зі скверів і мерії,
Площі центральної р;змаху,
Та доцільніше буде
З торгівельної -
Запобіжника сталого розпачу.

Кожний гарант
Заслуговує пам'ятник,
Бронзу, чи золото - вирішить сам,
Та десь у Чікаго, Дамоклів мятник
Вирішить пекло, або небеса.


Рецензии