Красивий-35

Досконалий до знемоги,
До поколювання в пальцях.
Хлопець прагне перемоги
І бере, де може взять її.

Прорахований до жестів,
До пилинки на костюмі,
Аполон - з низьким бюджетом,
Та з амбіціями в зумі.

Він вершитель мікрокосму
Двокімнатної квартири.
В планах видимого росту -
Трикімнатна в перспективі.

Туфлі з блиском - і волосся.
І в очах яскравий блиск.
Йому щастя підвезлося -
Він подумав - в нього хист.

І, запрягши кінські сили,
З кожним ранком - на підхваті.
Працював він інтенсивно -
Щоб добитись результатів.

Вже і блиск на туфлях стерся,
І волосся поріділо,
І в очах вогонь Еспресо
Вщух, убивши грузне тіло.

Він сходився, ступцювався,
Видихся й перегорів.
До вершини не дістався -
Збившись, ідучи, із ніг.

Притупився гострий розум,
Ерудиція погасла -
Тільки думка: "З мене досить!",
Не блиснула, наче гасло.

Ну, а звідки їй узятись,
Наче грому в чистім небі.
Не в усіх життя, як свято -
Працювати ж комусь треба!


Рецензии