БОкС-41

В конкуренції базарній -
Неабияке мистецтво,
За копійку із азартом
Битися, коли прийдеться.

Погляд покупця ловити,
Наче рибку, на наживку.
Аби він, уздрівши скидку,
Став на хвильку без'язиким.

Щоб павліном йшов по ринку
З відчуттям міліонера,
Що спромігся обдурити
На копійку Люцифера.

З відчуттям самообману,
Ледь помітним, несвідомим,
Що не платить за товари,
А на скидках економить.

Щоб радів в душі нестримно,
Як малесенька дитина,
Що вдалося їй грошину
Заховати під свитину.

Щоб утратив він дар мови
Від наявних пропозицій.
І купив по власній згоді,
Не один товар, а тридцять.

Щоб купив - такий непотріб,
Що ніколи не згодиться
І стояв з відкритим ротом,
Як від нечисті, хрестився.

Бо ішов на ринок з повним,
Вщент набитим гаманцем,
Журавля купляв шановно,
А лишився з горобцем.


Рецензии