Вакацый в дмiнiсрацыi

Даж і в мароз ні капль

А осень арестована.
Сурово встал декабрь
С морозцем прітанцовывать
Да, ух,  снежочек класть!

Пойді теперь за дровамы.
Куда – ажно в сарай?
А не хатіш кратовага
Ванючага вай-вай?

І лісцікі кленовыя
Упалі в яму влад:
Спалілі ж всё ув Козачкі,
Шо в лаборськых палат.

Куда ты справыш гондычкы
Усі своі діла!
Шэ добрэ – опорондылы
Ексь лёх тут гондэ наш.

І от сыдю прам голынькый –
Пышу лыста до вас.
А вдруг да хто поможэ мні
Нагріты хоть кроватк.

А так от сплю, сурок бы той,
Аж до полудня – жах!
Так холодно высовватысь
С-пуд мяхкых одіялк.

І зарэ, повычэрамшы-с,
О2жывсь прогулятц
По гынды во оборы вжэ
Под Лунко-мамко свят.

Бо ек ты з жывоточыком
Улежысься одраз:
Лымішка ж зарэ гопаты
Почнэ с-пуд еблычка.

А на часах которая
Годына вуж – ых-ах!
І но в Коне бызмозглого
Дэсь луплять шэ свінарк.

Бо ж сапагі-та хромавы
В зладеев бесстыжа.
І нада но замочываць
В сартірках маладняк.

...такы ж во счас дорожынькы
І ва в магазін в малп
(на карточцы во в Мняв)


Рецензии