Гуси летять

Гуси летять. ПерелІт.
Знаю прикмету:
Чуєте, неба зеніт —
В гаморі лету?
Кожному – доля і світ.
В с ю д и о,  ні в чОму...
Гуси летять. Переліт
В небі нічному.
Зверху із неба, згорИ,
Десь, позаОчі,
Чуєте чуте:  «курлИ»,
З Обсягу ночі.
Гуси звітують здаля
В наші сумління :
ЗгУбою стала земля,
Небо – спасіння.
Думкою тішуся:  десь,
В дусі спокУси,
Світ перевернеться –
                             весь!
Виживуть – гуси.
 


Рецензии