На бiлэе краснэ всэ ж можня шэ класты

А шо тут – за жытк!

Есть страны для жызні. А е й ля крыві жэ.
Чы шо гэто в звір?
Ведь во: журналістык  і блогер Сыргійко
На зубрый наліз.

І на тобі: зразу Тіхоню у шчіпцы!
А ну, на, дывысь!
Ну, есця ж ув лысых шэ крохы гомнішчав,
Шо з ГОМ № 6.

Ні Англіі к нам, а ны й Польшы добытысь.
Бо шо гэто ты
Нам кревкаеш, чьто у мразь но мутюны вжэ
Й діктатор прам злый.

Да нет, мы прошлы всі ж дорогы до німцый.
А мы німцы скіль?
Но крутыця колысо – Карма жылізна 
Напэрла й дантіст.

Хто був поліцаем, увдруг станэ в схватку
За новшу отчызн.
І ны розбырае, якыя дэ сцягы
Й куды воны йшлы.

Я взев бы ля вас і украсыв квыткамы:
На білому сынь. 
І новэе знамя: культуры саправднэй
Узнев бы ля свынк.

Но всэ по шаблонах слыпых
Пакуе лысычк.

Так дэся Качыньськы улад чы загыблы
В дорозы на крыж.
Ведь гэто святые савсём уж в Польшызны
До влады прышлы.

А прошлыя жызні булы ль.
Подумай да хоть россуды.

...бо вот: хлопыць тожэ кудысь
Точыв нейкы лыжы


Рецензии