Листопад

Похмуро, дрібний дощик сіє,
День тане просто на очах,
А разом з ним і теплі мрії,
В сльозах-краплинах сірий дах.

По балці вітер гоне листя,
Покрився хвилями весь став,
Стоїть шипшина у намисті,
Красується серед отав.

Пожухле листя землю вкрило,
Ні плями сонечка ніде,
Нависли хмари наче брили,
Листопад сутінки веде.

На сірім тлі пташина зграя,
Мені навіяла жалю.
Тепло у вирій відлітає,
Я пізню осінь не люблю.


Рецензии