Романтика укр

РОМАНТИКА

На привалі під час тактики,
де давно мене нема,
я не думав про романтику
і про тебе, зокрема.
Під ожину, знявши скатку я,
сів і сперся на АК.
Вся коту - під хвіст романтика,
як хтось любить фізрука...

Сонце видралось над Ратою.
Форсувати річку - час.
Ще заводить, злить і "радує",
що сержант пресує нас.
В'ється Рата-річка стрічкою
по-під лісом, серед лук.
Ти була до мене - ввічлива.
А подобався - фізрук...

Він - кремезний, ніс - горбинкою.
Ніби щойно з скелі зліз.
Баскетбольною корзинкою
ловить блиск дівочих сліз.
Заспіває - сплеск долонями,
ніби в Масляну - млинців!
І дівчата всі - закохані!
Ну, а ми... як горобці...

Ліг на скроні срібний слід сніжком.
Й геть списали мій АК.
Старі фото ловлять витрішки.
І зовсім друга ріка...
Полетіли днів галактики
швидко так, що й не чекав.
Називає хтось - романтиком,
бо ... немає фізрука...

От, дивлюсь, - кудись поділося
те, чого і не було.
Надто сильно так хотілося,
що назавжди розвело.
Тільки в серці б'ється клаптиком
і тремтить щемливий звук
тої давньої романтики,
де є ти і той... фізрук ...

ВК ХерСон листопад 2020


Рецензии