Первiсток

           Учуваю  гОни  і  погОні:
По-людськИ датує, як і ми,
ПЕрвісток плакучий на долоні.
Вісник запізнілої зими.
Зірчатий, холОдний наче м’ята.
Ось він впорЯдковує пахИ.
Це, за все не виважене, плата;
За, колись набутими, гріхи…
ДармувАння, лІнощах, за літо,
А  он там, не маючи вагИ,
Жартівник, з горілки діловито,
НЕмощі    н а к и д у є    кругИ.
Що іще?... На вигині долоня;
МайбуттЯ   загадую   собі:
Буде день. З  глибокого бездоння,
Падають  сніжинки  голубі.


Рецензии