Красива-28

Сестри були б як дві каплі
Чистої води з криниці,
Та в життєвому спектаклі -
В них, як маски, різні лиця.

Одна гарна, як принцеса,
Мила, люба та хороша.
Інша - груба й неотеса,
І страшна, як мандовоша.

Не фарбується красуня,
Щоб сестру підтримать ділом,
Кажуть їй - тобі пасує,
Й міх з лайном, якби оділа.

Фотошопом попсувала
Фотографії в інеті.
Кажуть їй - ти і з фінгалом,
Наймиліша на планеті.

Гримом фейс пошматувала -
І ходила, як примара.
Кажуть - ти в час карнавалу,
Кращий привид із кошмару.

А сестра-страшко у сльози,
І ридати у три річки,
- Досить вже знущатись, може,
Наче любляча сестричка.

- Я ж підтримать тебе хочу,
Аби краще розуміти.
Сестра в відповідь їй - Хочеш
Знать, з якого лайна квіти?

- Може, щиро поговорим?
Сестра з хлипом: - Яке діло
До того, що я потворна?
Краще б щиро пораділа...

Якби справді розуміла -
Сипала б на рану сіль?
Наче тінь ввійти б не сміла
В душу, де згорає біль.


Рецензии