Красива-27

У красунь - один лиш вихід:
Буть красивими завжди.
Бо у жаб, як прищ, безвихідь
І болото із біди.

Вибереш - життя принцеси,
Міх батьківської любові,
Чи дитинство, повне стресу,
Повне батьківського болю.

Вибереш - весільну сукню,
Білі з росами троянди,
Чи важку, як камінь сумку -
І навчання до упаду.

Вибереш - усмішки друзів,
Що біжать, немов у зграї,
Чи сама потягнеш в плузі
Рало у полях безкраїх.

Вибереш - мільйони лайків
І пустоту у очах.
А чи працю під нагайку -
І кредити на руках.

Вибереш - стрімке майбутнє,
І посаду під сідниці.
Чи тюрму - з вікном із прутнів,
Де плюють, щоб не дивиться.

Вибереш - сімю, як вулик,
Дружню звідусіль підтримку,
Чи самотність, що забула
Запитать, як жилось взимку.

Що ти вибереш - відомо,
На десятки літ в майбутнє -
Навіть жаби підсвідомо
Вірять в казку незабутню.

Навіть жабам - у болоті
Віриться, що прийде принц
Наче кралю, в позолоті
Забере одну з сестриць.


Рецензии