Вiдшукай в темрявi сонце!

Кожен свій будує дім: -
На даху живе лелека,
В лісі з друзями смерека.
Всі метелики - на квітках,
А цигани - у кібітках.
Зорі з місяцем - вночі,
В казках дурень - на печі.

Українець - в Батьківщині!
В рідній сонячній Вкраїні!
Бо про неї кожен день
Він співає всім пісень!

Тут зустріла гава чайку
Та зіграла в Угадайку -
Запитала чайку гава:
- Де ночує вдень темрява?

Ти у сонця запитай -
Та мерщій запам'ятай!
Там, де Сонечка немає,
Там темрява шкутильгає.

Заперечень вистачає -
Сонця в темряві немає!
Ну і телепні всі ви! -
Як не бачиш - уяви!

Кожен чим пишається,
З того і складається!
Всі метелики - із фарб,
Діти - всіх фантазій скарб.
Хто про що завжди говорить,
Світ собі такий і творить!

Мріють крилами лелеки,
Лісом - з друзями смереки.
Всі метелики - про квітки,
А цигани - про кібітки.
Зорі - зорями вночі,
Дурень в казках - на печі.

Зайці сонячні - на сонці,
Сонце - в небі та в віконці.
Люблять очи рідній неньки
Сонця промені рідненькі.

Українець - Батьківщину!
Рідну сонячну Вкраїну!
Бо про неї кожен день
Він співає всім пісень!

Кожен чим пишається,
З того і
           с
             к
               л
                а
                д
                а
                є
                ц
                ц
                я
                !

=GoldKing=18.11.2020/Загадкова Країна дитинства Еспаньола/


Рецензии