Листя

Золотисте і сріблисте,
Це у зливі, те — в грозі,
Зашкварчало бідне листя —
На пательні карасі.

Попрощаймося із серпнем,
Моя зоряна поро,
Бачиш, в кепі — серце терпне! —
Й наше плаває перо.

Непереливки нам зовсім,
Хоч в полив’яний свисти
Про жаску, розкішну осінь,
Час подяки й німоти.

(Із книги "Внуки грому", 2019)


Рецензии