Гадалка-1

Мати доньці розказала
Про гадалку, що вагітній
Їй про долю нагадала -
І про те, ким будуть діти.

Каже: донька в тебе буде,
Не криклива, не плаксива,
Між жіночих інших судеб
Їй дана мужича сила.

Буде сильна, наче камінь,
Що не сточать гіркі сльози,
З виду - поетична пані,
Всередині міцність прози.

Так і сталось - спершу донька
Була сильно некрасива.
Що сльозами - лебедонька
Все дитинство оросила.

Потім стала - сильно вчена,
А від того - самотина,
Хто б не підставляв плече їй
Не міг втримати дівчину.

Потім замкнута - у башні
На пятсот вхідних замків,
Стала сильно безшабашна, -
Не один дракон здурів.

Потім стала - сильно сильна,
З життям гралась, наче геймер,
Навіть, будучи геть сива -
Розгромила вщент Альцгеймер.

Потім матір пригадала -
І спитала на могилі...
А гадалка не сказала,
Чи буде донька щаслива?


Рецензии