Крила осен

Чому людина така щаслива?
Чому осінь така сумна?
Кожен з них свої має крила:
Осінь з золота, людина — з добра .

Вони спільного мають... нічого,
Але кожен наповнює мить .
Люди палять золотооку,
А вона їм сумніше горить.

І цей дим пролітає над кожним,
Мов ті душі останього сну.
Не шукайте золота, люди,
Бо загубите свою весну.
 
І нехай осінь в золоті вічна,
А людина — в митті добра.
Усе золото цілого світу
Не дорожче одного життя.

Не дорожче одної любови,
Не дорожче сумної сльози.
Бо цінніше молитви до Бога
Мить, коли нас зачали батьки!

Ось тому і людина щаслива,
Ось тому мудра осінь сумна.
Бо добро окриляє людину,
Золоті осінь сипле слова.

Бог створив пори-роки на світі,
Щоб життя повертати землі.
Крила осені серцю потрібні,
Доброта треба кожній душі.

        Александр Кармишев
            16.11.2020


Рецензии