Звучi, баян! Кажы, шо рiжэ!

Звучіт рояль. І мне… протівно.
Бо я дурак. А ты якый счас?
От я счас встав. І шо робыты,
Колы печаль оно у світы.

Да. Тут Спартак. І я. Шчэ Брылык.
А ты бував хотя бы-к в Глынный?
Нет. Нікакда ны був ты бытый,
Ек гонды пан шэ й з бородышчо.

Іначый знав б, хто я, хто гындэ.
Ну, той во Бах, чы, мо, шчэ й з Рыхтэр ж.
Гучыв мня Даньк. А Дантэ ныц жэ.
І я сыграв ж вам Бокіріні.

Прігні ж  меня: на ножык тыч, гад.
Бы я ны вжрав ту яру Свынку.
А ну, туда!.. а вон, дэ выдры!
Я б вас задрав! Да гэ но Сны жэ.

Кошмар гарач! Кругом но быдлы.
І мат! Зном мат! Всі ж мужыкы мы.
А ты шчо нам? А, закусыты?
Да на сочка!.. Чы й з булко сфіжо?

О так  ля нам готовлять нішо.
Я ж юбіляр вж. І трэ ф7 выпіць.
А ты йім скаж, шо ты ны з йімы?
Да хто ты, гад?! Ны вваж старішых?

Така тоска. Такэ здарінне.
І Лев в леса пошов собі но.
Но нет! Куда?! Ты простудыфса!
І на майдан вырнысь шэ, нішчый.

Ты жыв нывлад. Ты надто стычый.
Куды глядять бо всі пудсвынкы.
Ты ж тіло з мяс. А розум – дыкосць.
І молыть матк  ек быттом Хрыста.

На скору ручк! Но так, махныся.
І бам в кожух. Дэ ноздры в бздзінні.
Я б ніть прырвав. С тако скотынко.
Да сэс3 в рай оно б лытілы ж.

Йім над кровать. Мужык  са пінкай.
І там ны найдь іконк хоть світлу.
Всі пашуть аж! Но шоб пожыты.
Да в7 шчынкам кусок хоть мылка.

Вот вам наравк. Быз укорызны.
А я мечтав оно творыты.
Казінік прав: ны нагучылы
Любыты Сад, шо Біг посіяв.

Гучы ж, баян. Заграй на дыво
У7 пыцькам, шо рвуть святыні.
І хай, пускай взыграе нішо,
Шо дэсь у вас шэ лёкотыть, мо.

///тут шэ ныма, на гэным снімку,
Ек хтось наклав пыдлогу дідку.

...так лёкш чытать? Ну, з ій шэ шыршо.
Бо в Вась ныма ж шчэ альфы з віто


Рецензии