Пайду пагуляю па саду

Са Шывай ды Шакті

Когда прівыкают глаза
Ко тьме зовсь беззвёздной,
Мажом мал-мал разлічать
ДеревЯ й дорожку.

Я вышел чуток прагуляцц
Пасля блінцов з гарбузочка.
Ну, і, ага, із акна
Ні ж света ат лампы й.

Ага, й вот не пацерамш
Ні й рыфмы счас нават.
Старасць, эт вам прам ласк
Бацькі й роднае ш маткі.

Ну, дык пра што ж гэта я.
Ды пра рыжым жа во Рымшы.
Спім ноччу хіба.
Калі й Луна в Павуків дэсь.

Баджан спомнів яксь каксь:
Шакті ды Шывка…
А там, хі, зу7 і не так
Спяваюць артысты.

Сіта  й Рама бо сначал.
Патом вуж  Рада ды с Шамай.
А Саі Баба
Всю Песнь завершае.

Скліроз улад наступайт!
Ды сужэнь сасудав не драма.
Драма – калі на вас
Дажэ жабы камнямы.

І вот: вочы ці бачаць
Тое, шо напісав.
Хай ж вам хоць пашчасце,
Коб діткы у вас квыткамы.


Рецензии