Спiшити жити... на укр. яз

Божеволію від думо'к,
що нічо'го вже не змінити;
час прискорює в темпі крок,
значить, - треба спішити жити...

Насолождуватись усім
і радіти життю, мов діти;
у оточенні літ та зим -
поспішати щасливо жити...

Помічати красу довкруж
і людей, як себе(!), любити;
не пускати до серця стуж,
в мирі й злагоді - просто жити...

Берегти чистоту душі',
Божим храмом її зробити;
в сірій прозі шукать вірші'
і, усупереч смерті, - жити!

Щоб лишився від те'бе слід,
треба гні'зда родинні вити;
б і л и м  створений "білий світ",
не дозвольмо йому' зчорніти(!)

Для Землі Небо - оберіг,
світообігу не спинити;
лиш  л ю б о в  урятує всіх,
поспішаймо добро творити!

Стане все "на круги' своя",
якщо злобу у со'бі вбити;
бути, наче одна сім'я,
і почати (по-людськи!) жити...

Як колись заклика'в Ісус,-
віри променів не гасити;
у безладді, серед спокус,
намагатись правдиво жити...

Не заради себе' сами'х, -
щоб майбутнє охорони'ти,
треба викорінити гріх
й за законом Природи жити...

11/11/2020/


Рецензии