Шляхетний гук!

І знов упав, мов стреляний

Докорами-подяками.

Упав і не піднятися

Туди куди злетів.

Бо розпач в душу вселений,

І старістю наляканий,

Примушений я здатися:

Хотів чи не хотів.

 

І знову, знову кинутий,

І навіть не підступністю,

І навіть передбачена

Вся вироковість зрад.

І вкотре я загинути

Повинен в совокупності

Того всього, що втрачено

І досягти був рад.

 

І знову не почутий я.

Або ніяк не сприйнятий.

Лежу, розбий розпачем

У безпорадді мрій,

А побутовість лютая,

З якої суть не вийняти,

З’їда, шматує боляче

Та ще й товкмаче в сіль.

 

І... не злетів у Небо я.

Не відірвавсь від смороду.

Лежу в багно затоптаний,

Розтрачений на все.

Та доля не ганебная,

Коли за неї змолоду,

шляхами й... нечистотними,

Шляхетний гук несе!..



 03.07.2010


Рецензии