Керана Ангелова Смысл Пер. с болг

 



СМИСЪЛЪТ

Смисълът на реката

малката риба подута от златен хайвер

И още нещо

Смисълът на мравката

пшеничното зърно по-голямо от нея

И още нещо

Смисълът на цветето

горещата пчела натежала от сладост

И още нещо

Смисълът на звездите

необятните очи на детето обърнати към небето

И още нещо

Смисълът на човека

да познае действителните си размери

И още нещо

Смисълът на живота

От мравката до звездите животът е смисъл


     Смысл

Смысл реки -
маленькая рыба, надутая от золотистой икры
И ещё что-то.
Смысл муравья -
пшеничное зерно,
которое больше него
и ещё что-то.
Смысл цветка -
жаркая пчёла, наполненная сладостью
и ещё что-то.
Смысл звёзд -
необъятные глаза детей,
обращённые к небу
и ещё что-то.
Смысл человека -
познать действительные свои размеры
и ещё что-то.
Смысл жизни -
от муравья до звёзды -
жизнь - в этом смысл.


Рецензии