Непрактичн сть-16

В трудовій потертій книжці,
Що не знати де приткнути.
В записів крамольних низці -
Не про розмір йдеться кнута.

Не про шрами від ударів -
В молодих лошат веселих,
Що до праці - для забави
Стали, але спину звело.

Не про сині гематоми,
Що із часом почорніли, -
Слід не від безсоння й втоми,
А від рук осатанілих.

Не про дихання - що в грудях,
Димом міст легені сперло...
Що не можна ні вдихнути,
Ані видихнути - ствердно.

Не про мозок - що примарно
У словах бреде, згубившись,
Як в безглуздому тумані -
Смисл останній загубивши.

Там немає ані слова,
Що спроможне пояснити,
Чому хворий з болем в скронях -
Наглість має - не робити.

Чом придатна до роботи -
Хвацька молода кобила,
Бє копитом - і супроти
Стать готова тих, що били.

Бо якби насправді - били
Так як звикли, так як вміють, -
Не знайшли би ні кобили
Ні розтерзаного тіла.


Рецензии