Словы

Як гэта можна? Цi мы жывёлы?
Чаму катуеце нас за словы:
«Долi лепшай… Зямлi. Волi…»
Чаму змушаеце нас «быць скотам»?
Забiлi хлопца – ён чыйсьцi сын,
Ён чыйсьцi муж, ён бацька. Грамадзянiн!
Да Божа ж мой! Ён – Беларус!
Як ты i я, як Колас цi Кастусь!
Патрэбна вам успомнiць словы
Пра мiрных людзей i родны парог.
Нават калi нас меньш за палову,
Цi сцяг вам патрэбен ТАКIХ перамог?


Рецензии