не т льки сам золотий з неба...

*   *   *


                Колись дитині, а
                тепер Богородиці Марії, —
                в любові присвячується


            Если бы у меня не были в памяти
            твои наставления,
            я бы счел Ее истинным Богом.
                Св. Діонісій Ареопагіт про Божу Матір


не тільки
сам золотий з неба
               грушепад! —
вільний зигзаг із аромату
інтронізує у дитині
душу...
я дольки світових поез
зійтись
в грунтовку — змушу
і намалюю я на них
ікону
Бога, моря й суші!..



возрадуйтесь,
мені услід молитись
             Богу — йдучі...


В широкі очі
це до очей дитяти
я Поглядом вернутись — можу
                навіть мушу

12.11.2020


Рецензии