Я не могу...

Я не могу подняться вверх, на небо,
увы, пока мой низок потолок.
Наполнить дух небесным светом мне бы
и воздуха небес испить глоток.

За низкой тёмной облачной завесой,
я знаю, бесконечности простор.
А мы живём однажды, как известно,
и невозможен сдвиг или повтор...

А я живу здесь потому, наверно,
родная, что в глаза твои влюблён,
что я люблю, люблю тебя безмерно,
и сам  любовью тоже сотворён.

            ...

И горе - на небето ще се спъвам.
И ще се блъскам в ниския таван
с надеждата духа си, че изпълвам,
че само светло може да е там...

Знам, черни облаци безкрайни няма,
безкрайно е голямото небе...
В живота  липсват повторение и смяна -
живее се веднъж, докато спре.

И съм си тук, зашото те обичам -
очите ти - гнезда на идваш ден…
И на когото ще аз да приличам -
човекът в мен е с обич сътворен.


Рецензии