Правду серцем сказав ти?

*   *   *


                Цариці Небесній
                Божій Матері Марії
                і святому Нестору-літописцеві
                в любові присвячується


Правду серцем сказав
ти?


як собакам
сліпий автозахід
правду доскочити —
правду сказати
правду чують поети
лиш не можуть
                сказати
навіть вже все в латиницю
перемістили казахи


так обманешся долею
ніби з Духом не жить!
правда з любов’ю
                й святою волею
ти обженеш
це
на крутім повороті —
а там Нестор лежить —
   літописець лежить!


Книжних справ люди
та й на Христовім Дусі —
серце — мов на палаючім
               дроті...
Любов Нестора-літописця —
першою кликнула
аби не скакав я
на моїй пиці!
звідки це взнав би —
хто там
на повороті лежить...


Сонце Правди
      в нім
час — не біжить...


Аналогічно сметана
         чомусь
переходить у грудку масла.
І вже не трясеться.
Так ця правда —
для душі і серця.
Чого лише не буває! —
як перебувають поети в житті...
В Лаврі всіх бачать
святі.

09.11.2020, свято Нестора–літописця —
11.11.2020, досвіток


Рецензии