I have been naive

For everything my enemy did to me,
I can say “thank you” to him,
He taught me there can be dishonest people
Around. They can be grim,
And they can betray, be disgusting in words,
But I have been naive a lot -
“Everyone of grown-ups is fair and kind” -
Since my clear childhood I’ve thought...


********

За все, что мой враг сделал мне,
Я могу сказать ему “спасибо”.
Он учил меня, что бывают нечестные люди
Вокруг. Они могут быть мрачными,
И они могут предавать, быть отвратительными на словах,
Но я была очень наивна -
«Все взрослые люди справедливы и добры.” -
С самого ясного своего детства так я думала...


Рецензии