Отпечатък от време

Автор: Р. Русе

Няма вече цъфтящи цветя.
Есен е със цветни листа
и тръгващо лято.
Тъжен заник
в син отпечатък от време.
Събрал в своите шепи,
моята приказка
от детство откъсната,
стара страница
премината от този отляво.
Скука може да носи,
да навява и спомени
да носи и дом със дъжда,
свещ примигваща,
чаша със вино
и предсказателства
донесли бялото утре.
И няма вече цъфтящи цветя,
само есен, жълти листа,
звъняща трева,
тръгнало лято, в което,
пътеката, оставила диря след теб,
от целувка  с жена
от младост останала.

А отсреща поле
и трева
от вятър полегнала есенен,
чисто, безконечно небе
спокойно , търкалящо дни. 
Път е дъждът
и красив,
само малко е сиво,
и ръми, и ръми
мълчаливо.


Рецензии