Любовь

hистэ яратмам тигэйнем Yземэ
hYземдэ тора алманым шулай
Олкэн йорэгем йоклый hыман
Э менэ яныем элэкте hойеугэ.
Йорэгем изгэлэнеп, телгэлэнеп ботте
Эндэшэлмэй гэжэп хэлдэ улда
hыртымнан тотып hелкей бу hойеу
Уйззарымны hэлэк итэ бу егет
Батыр кебек булha ине бер hyз.
Кэртинкэ кеуек эй матуур
Океан кебек зур зэнгэр кузлэр
Гашык булган Ир кебек карайлар
Еллэр белэн уйнаган сэслэр
Э ирендэр татлы пешкэн елэк.
Куз тидерде булhак кирэк минэ
Эй каранык бер беребезгэ озак
Ташланыр идебез косакларга
Эй бу халык кына булды шул вакытта.
Ер ситендэ тора узе hаман
Ерлай, Ерлай матур йырлай
Мине hагынып йырлар яза
Тип куанып яшим бер узем.
Гомер генэ кайгы бик тиз оныта
Коттэ кот тиеп пышылтый узе
Мин химера булып hимерэм, hимерэм
Э егет кешем ябык кана чебек кебек.
Осрашырга язылмаган башка безгэ
Карантин дип язып куйды лабаса
Кемне табыб hойэем икэн тагы
Авыз ирендэрне биклэп куйды бу замана.

05.11.2020    10.20


Рецензии