Дмитро Чистяк - Простi слова - En

Прості слова у молодих очах.
Прості слова промінніш од нарцисів.

…В садку хлоп’ята бавляться в війну,
Голодні птахи – в шиби – аж до крові,
І прорости омели на зорі,
І бите скло – очей тобі не ранять…

Чому ж тоді такі прості слова
Вертаються очима молодими?

…Ти будував і біль, і вік, і гріх,
Ти марив андрогіном і камінням,
Тобі яріла з фуг і пасакалій
Холодна і ясна зоря світів.
Лягає попіл од пожеж і веж.
Не треба сліз, ні стовпчиків, ні згадки…

Всміхнись і ти очима весняними
Простим словам у молодих очах.


Simple words are in young eyes.
Simple words are more radiant than narcissi.

In a garden guys play in war,
Hungry birds - in sashes - up to blood
And grow mistletoes on sunset
And the beaten glass - your eyes are not hurt by it.

Why then do such  simple words
return with eyes young?

...You have been building pain, and age, and sin
you raved with androgine and  stones,
 From fugues and passacaglias
A cold and clear sunrise of the worlds was burning for you.
An ash lies down from fires and towers.
Tears are not necessary, neither columns nor mention.

Smile with spring eyes
To the simple words in young eyes.


Рецензии