Ти си нам Дедо оставио мир! Митрополиту Амфилохии

Светога је Господ позвао на небо,
Његова судбина извесна је одавно,
Њему је дано било да спаси земљу,
Није Господ напустио Црну Гору!

Летите на небу према Богу, анђели,
Вама ће Света душа ускоро долетети,
Ђедо наш је на земљи светац постао,
Господ Га је крстом својијем крстио!

Ти си нам, Ђедо, оставио мир у земљи,
Ниси дао да ходају и владају духови,
Твоја Крепка душа у рај се вазнела,
Оставила нам је спомен на Светога!

31. 10. 2020.

Са руског на србски језик: Веселинка Стојковић


Рецензии
http://stihi.ru/2020/11/01/2685

Са захвалношћу, с љубављу, драга Светлана. Нека Вам Господ подари свако добро.

Веселинка Стойкович   01.11.2020 20:16     Заявить о нарушении