Життя тепле

Життя тепле.
Немов ковток сонячного проміння.
Немов материнські обійми,
Охолодженні останнім подихом.
Далі - пекло.
Вийти сухим із води - не вміння,
Бо далі іде із Дияволом бійня.
Я вмер, - розумію з подивом.

Життя тепле.
Ти в нім, мов комаха, вразливий,
Мов пилок, що не має права на долю,
Мов зернятко травички дорожньої.
Далі - пекло.
Який би ти не був сміливий,
Все ж не готовий до болю.
Я вмер, і тіло порожнє.

Життя тепле.
Розуміючи його суть,
Здригаюсь від цього розуміння,
І тану в смертельних обіймах.
Далі ж пекло,
Туди з часом усі йдуть,
Немов згасаюче проміння,
Де вічна із Дияволом бійня.
(2018)


Рецензии