Муркотик-вiтер

Муркотик-вітер взяв сопілку -
Грав пісню й жалібно спiвав.
Мов кігтиком, пошкрябав гілкою
В вiконце, з двору заглядав.

Схопив яскраву хустку з листя,
Стрибав дахами й шелестів.
Як ось за хмарку зачепився -
і дощ рясний умить пролив.

Змокнів, насупився, підскочив -
Заляпав вікна,  просто жах!
А потім влігся і муркоче,
Заліз на гОрище під дах...


Рецензии