Казки у теплiм лiжку

Котив там щось Котигорошко,

Зітхала десь Кривенька Качечка,

Моя бабуся мов ворожка

Читала казочку за казочкой.



Сторінка, друга, далі й далі -

Ось змій страшний, юнак з булАвою,

Бабуся втомлена нажаль,

А я не сплю - мені цікаво.



Ось світло гасне, вкриюсь з вухами.

Годинник тікає і такає.

У теплім ліжку довго слухаю,

Як два сусідські пси балакають.



І думаю собі - про що вони?

Чи чули про мої книжки, про казочки?

Про принца у чарIвнім човені,

Про Змія, Качечку, Івасика?



Так думаю собі і в теплий сон,

Мов у густий кисіль пірнаю.

А десь далеко, за вікном,

Вже півник день розпочинає...


Рецензии