Есенен дъжд

Автор: Р. Русев

Есента тихо пристъпва
по плажа има жълти листа,
лястовици все още прелитат,
тих е денят.
Щъркели тръгнаха
и по високото
виждат се последни ята.
Тръгна си лятото.
дойде при мен есента
и звучи онзи рефрен
от песен и старите фотоси
пожълтели от времето
с тъгата примесени.

Яде дървоядът сърцето,
проправя пътека към теб.
Останало стръкче зелено,
по високото се клати от вятъра
и напомня за лято,
топли дни и веселие.

Живот - почти сън,
дни - отминали мигове
от забравена памет,
част от песен без думи,
есенен дъжд...
А по плажа  жълти листа.


Рецензии