Осiнь знову прийшла

Осінь знову прийшла у Карпати,
Не минула Поділля й Волинь,
Радо вийшли її зустрічати,
Оспівати небесную синь.

І Поділля й Карпати красиві:
Грає барвами осінь щораз,
Місце вітрові є й сильній зливі,
Що не змиє осінніх прикрас.

Наче в казку, заходиш в Карпати,
І Волинь у осінній красі.
Осінь з вітром взялись вальсувати,
Чудо-айстри в сріблястій росі.

Ця красуня щоразу приходить
І щоразу у казку веде,
Вітер пісню незвичну заводить,
Й скрипаля нам заграть приведе.

То яка ж бо та осінь барвиста,
Наче фея чарівна прийшла,
І багряна вона, й золотиста
Із карети поважно зійшла.

Щедро сипала золотом осінь,
Посміхалась усім крізь вуаль,
Залишила небесную просинь,
Та й від нас помандрує, на жаль.

24.10.2020 р.


Рецензии