Вибори

Вибори

Кому що - а курці просо.
Рвуться всі до влади.
Та лише набить кишені,
А не дати ради

Тому вірному народу,
Що усьому вірить.
Як дивитися у воду -
Доларами мірять..

Все - ілюзія й омана
Вибори - міраж.
Це ж наступного обману
Віртуоз-віраж.

І малеча розуміє -
Чергові кайдани,
А народ все зубожіє
І йде на майдани.

Боже, розуму дай владі,
Нехай помудріють,
Хай у тій Верховній Раді
Уже зрозуміють:

Годі нарід обдирати,
Хліба що й немає,
У самих які зарплати
Й де відпочивать!

Уде годі наживатись
На всіх обідранцях!
Шахраї все багатіють,
Люди - в драних штанцях!

Хоч би совість уже мали
На те виконання,
Що вони пообіцяли
Перед вибиранням!

Все - корупція і підкуп
За кілограм гречки,
Знов вони нагріють руки,
Бо народ сердечний.

Моя бідна Україно,
Скільки натерпілася
Ти від ляхів і від німців!
Ти опустошилась.

Так тепер іще грабують
Свої депутати!
Усю землю розділили,
Вже нема де стати!

Все кругом порозкрадали...
Господи помилуй!
Вже і буки, що стояли...
Боже, дай нам сили!

Як менталітет змінити,
Краще щоб жилося?
Кожен дбає хай за інших,
Не за свого носа.

Всі сміття щоби кидали,
Звісно, у смітнички,
Сяять буде тоді місто
Й кожне наше личко!

З себе треба починати:
Кинути паління!
Буде нація здорова,
Здорове покоління!

Хай Господь благословляє
На життя здорове!
Мати Божа помагає!
Все буде чудово!

© Svitlana Ivchenko
26.10.2020


Рецензии