Жовтнева напруга

Жовтнева пора на весняну так схожа!
Бо фарби зелені беруть перевагу.
Багряні ж стрічки заплести допоможе.
Із листя барвистого створює ложе.
Тому й привертає до себе увагу.

Жовтнева пора вже виспівує ноти
осіннього смутку, осінньої туги.
Листочки, жовтіючи, прагнуть турботи:
втомилися від кропіткої роботи!
Надмірного впливу вітрів та напруги.

Жовтнева пора розуміється в діях.
Та Всесвіт керує, йому і підвладна.
Як завжди замріяна, в кращих надіях.
До Неба здіймає заплакані вії.
Частенько буває й вона безпорадна.

Жовтнева пора, навіть в сонячну днину,
жалкує за тим, що спинилось навчання.
Найкращі птахи покидають країну!
Домівки пустують… Сумують родини.
Зростає у шелесті трав хвилювання…

***
Жовтнева пора у «Ко-відному» злеті!
Вливає отруту в життя на Планеті.
Та тільки до виборів чуються гасла.
Жага керувати наразі не згасла.
Жовтнева пора у напрузі невчасна.
Та думка про неї у кожного власна.

24.10.2020


Рецензии