ДОМ

Автор: Р. Русев

След мъглата пристигам
с миризма на гора,
пътник,
търсещ пътека
и време,
останало малко встрани.
Боли от уморени мечти,
цветни рисунки
нотни листи и черно-бели клавиши.

Дом до брега на море
и мирис на сол,
водорасли и недописано нещо.
На пиано акорди,
статив и рисунка
за спомен оставена
и паячета напускащи дом
път поели в ранната есен.
По пътеката на лозница листа
и нависнали гроздове.
Залезно време,
почти на смрачаване,
тишина... самота...


Рецензии