Кот Васька

Хто помніць з вас Пячны раён,
Пячэрскую акругу,
Цыбуляю абвешан ён,
Там кот хадзіў па кругу.

Кот Васька з белымі вусамі,
Ды рыжы ногі-хадакі,
Гадамі, цэлымі вякамі,
Сядзеў у вёсцы Камінкі.

Пад вечар ён кудысь зыходзіў,
Па нейкіх справах па сваіх,
А зранку я яго знайходзіў -
Пад цёплай коўдрай ён заціх.

Даўно ўжо кот мне не мурлыча,
Усё цяжэй заснуць пад вечар,
Ды сэрца зноў пад коўдру кліча,
Каб выспацца па-чалавечы.


Рецензии