Пригадалось...

Дощ іде... До обіду валяюсь в піжамі,
В хаті тепло і тихо, немов би при мамі,
Пригадались  слова  мені мамині й звички,
Як любила намисто,  барвисті спіднички...

Усміхалася щиро завжди й променисто,
Як виспівував чайник на кухні з
присвистом.
Ось  жартуючи скаже: - "Вставай вже, ледащо!"
Я хворію, вставати не хочу нізащо.

На столі пиріжечки, борщик, сметана...
Ну, хіба від такого тут серце не стане?!
Вередую і далі - ( Таке ж бо я чудо!)
-- Я це буду, матусю, а це я не буду!

... Але мами немає. Зозулька сивенька!
Як же  скучила знаєш, єдина, рідненька?


Рецензии
Щемно до глибини душі. Дякую, Валя. З пов.

Игорь Ярин   30.11.2020 18:26     Заявить о нарушении
І я Вам вдячна, що так тепло відгукнулись!Здоров"я Вам і добра!
З теплом,

Валентина Козачук   02.12.2020 18:46   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.