***

          ГРИБОЧКИ
Ой,  яка ж краса—грибочки!
То тоненькі, то мов бочки,
Білий, боровик, маслята....
Їх ще в лісі там багато?!
Лізуть, лізуть із-під моху,
То сімейкой, то потроху,
Із-під  хвої  лізуть теж,
Хоч бери й за ними стеж!
Настрій  гарний, свіжий в ліс,
Он нора, де хитрий лис,
Он сліди якогось звіра,
А   отам косуля сіра,
Там десь дятел лунко стука,
І гуляють ехом звуки,
Сонечко , замружив очі,
Промінцем грибок лоскоче..
Листя ще зелене досить,
А де жовте—вітер зносить.
Мухомори і поганки
Мерехтять аж до світанку,
Мрячка, сирість–не завада,
Бо грибочам дуже рада!


Рецензии