Urbi et orbi

Мені не по дорозі із рабами.
Комусь би й да, та тільки не мені.
Коли згасають совісті вогні,
пересуватись можна лен гробами,

а я вже застарий для перегонів
з мерцями. Серце б’ється не тому,
що я вітрами в небо синє дму,
а задля волі! Хай на тлі агоній.

І знов на все заплющувати очі,
зриваючись у рабство, я не хочу.
Вдягати те принизливе ярмо

нехай собі дозволять ідіоти,
яких припнули сріблом до роботи,
а я з свободи виточу кермо.


Рецензии