Хэр адымнан язмыш языла...

"Яшэлгэн кон - атылган йолдыз", - дип
Юкка расламыйлар эйтемнэр.
Хэр йолдызнын, сызылып эзе  кала,
Кешенен,  юлы кала утелгэн.

Йолдыз булып атылып, хэр конебез
Гомер дэфтэренэ сызыла.
Кылган эшлэр, яшэгэн коннэрдэн,
Хэр адымнан  язмыш  языла.

"Язмыш  ман,гайларга язылган",- дип 
Эйтэлэр дэ... Бэлки шулайдыр...
Тик, минемчэ, кешегэ уз язмышын
Тырышып узе кору   кулайдыр...

Фэкать узебезгэ  бэйлэнгэндер
Бала-оныкларнын, язмышы,
Аларнын, зур тормыш юлларында
Ж,ин,улэре, хэрбер  ялгышы.

Зарланмыйча,  чыдап кичерик, дуслар,
Кылган гонахларнын, ачысын.
Газаплардан арынып, чистарынып,
Язмышкайлар БЭХЕТ  татысын!

19 октябрь , 2020 ел


Рецензии